Vi skriver ofta om krigsdrabbade barn och ungdomar i Ukraina. Men det är svårt att ta till sig vad ordet krigsdrabbad egentligen betyder. Barn som inte kan sova, som är rädda, hungriga eller skadade. De kanske har förlorat en eller båda föräldrarna och har ingenstans att ta vägen. Det är svårt att föreställa sig den fruktansvärda situationen de är i.

Aktivitetscenter

OperationAid är verksamma på flera aktivitetscentra i Ukraina. Dit kan barn i åldrarna 6-16 år komma dagligen för fysiska aktiviteter som gymnastik, dans, kampsport och simning. Vi erbjuder även utbildning i engelska och enklare programmering. Vi driver också ett aktivitetscentrum i egen regi och vill gärna öppna flera. Behovet är stort.

Barnens framtid

Kriget fortsätter. Nya byar och städer måste överges och flyktingarna blir allt fler. Vart ska de ta vägen? Vi arbetar med att identifiera och registrera barn som behöver hjälp. Men vi behöver mer resurser.  Din hjälp är helt avgörande för hur vi lyckas. För bara 300 kr i månaden kan ett barn delta i ett aktivitetscenter tre gånger i veckan. Följ oss på sociala medier för att se hur era donationer gör skillnad.

Krigsdrabbade barn i Ukraina behöver hjälp

SWISHA EN GÅVA